Annons

Annons

Sill med smak av citron och lök

En sillinläggning i klassisk stil med god smak av citron.


Citron- och löksill

Citron- & löksill

● 20 min + 1 dygn i kylen

1 burk inläggningssill, 420 g
1 rödlök
1/2 purjolök
3 msk finhackad dill
1 lagerblad

Citronlag

2 citroner
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker

Garnering

skivor av 1 citron

1. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär den i drygt 1 cm breda bitar. Skiva rödlök och purjolök tunt. Varva sill, lök, dill och lagerblad i en burk eller skål.
2. Citronlag: Riv skalet från den ena citronen och ställ åt sidan. Pressa saften ur båda och koka upp med vatten och socker. Ta från plattan och rör tills sockret löst sig. Låt svalna. Blanda i citronskalet och häll lagen över sillen. Låt stå minst 1 dygn i kylen.
3. Skiva citronen och stick ner skivorna i lagen vid servering.

Av Mette Ankarloo  Bild: Ralph Månsson 

Fler goda recept

Silltårta med gräslök

Påskens godaste ägghalvor

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…