Annons

Annons

Fräsch sill med apelsin och stjärnanis

Apelsin och svag lakritston från stjärnanisen gör denna sill till en klar stjärna på julbordet. Här är det enkla receptet.


sill-med-apelsin-och-stjarnanis-recept

Fräscha smaker av apelsin och stjärnanis har denna läckra sill. Bild: Christina Uhlin

Sill med apelsin och stjärnanis – recept

Enkelt och supergott recept på sill med smak av apelsin och stjärnanis – vi använde 5-minuterssill, så himla praktiskt! Sillen ska stå minst 1 dygn i kylskåp före servering.

Annons

• 4 pers eller 10 bufféport • 20 min + tid att dra

ca 420 g 5-minuterssill
2 apelsiner

Lag
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
2 dl vatten
3–5 stjärnanis

1. Koka ihop ättika, socker, vatten och stjärnanis.

Gilla Allers på Facebook

Låt svalna helt.
2. Låt sillen rinna av i ett durkslag. Dela i mindre bitar om du har hela filéer.
3. Tvätta apelsinerna och skär av skalet med en potatisskalare så du får remsor, se till att inte få med det vita. Skär fruktköttet i filéer.
4. Varva sillen med apelsinköttet och apelsinskalet i en burk och häll på lagen. Låt stå minst ett dygn.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...