Annons

Annons

Sega och goda cashewbars


cashewbars

Cashewbars med honung

● ca 15 bitar

3/4 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
2 msk honung
1 msk ljus sirap
1 1/4 dl socker
5 dl osaltade cashewnötter, 325 g

1. Smöra ett smörpapper lätt och klä en avlång 1 1/2-liters bakform med papperet.

Annons

2. Blanda alla ingredienser förutom nötterna i en kastrull. Värm upp under omrörning så att allt blandas väl, låt därefter smeten koka i ca 15 minuter, eller tills den håller 125°. Saknar du termometer, droppa lite av smeten i kallt vatten. Går den att rulla till en kula då den stelnat är den färdigkokt.

3. Ta kastrullen från värmen och rör ner nötterna. Häll ut
smeten i formen och tryck ut den med en oljad sked till en jämntjock kaka. Ställ åt sidan att stelna en stund till rumstemperatur.

4. Stjälp upp kakan och dra bort smörpapperet. Skär upp längden i skivor.

Av Irene Ingelmark  
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...