Annons

Annons

Seg knäck med mandel

Enkelt recept på perfekt seg knäck får du här! Gör knäcken med mandel eller byt ut mot solroskärnor eller pumpakärnor.


Annons

Seg knäck med mandel recept

RECEPT: Läcker chokladkola

Seg knäck med mandel – recept

Kola och knäck hör julen till! Här får du recept på mångas favorit av julgodiset – nämligen knäck. En perfekt seg knäck med god smak av mandel gör du enkelt efter vårt recept – se bara till att vara noga med temperaturen. Om du vill göra knäck utan mandel kan du ersätta sötmandeln med hackade solroskärnor eller pumpakärnor.

• 80–100 st

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
3 dl hackad sötmandel

TIPS: Så lyckas du med knäck och kola!

Dessutom behövs
knäckformar

1. Ställ ut knäckformarna på en plåt eller bricka.
2. Mät upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält. Koka därefter smeten tills den håller för kulprov, eller temperaturen är 122–124°, se koktips nedan!
3. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt smöret och den hackade mandeln. Rör om.
4. Skeda upp smeten i formarna. Ställ svalt för att stelna.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…