Annons

Annons

Våffla peach melba


Våffla peach melba

● 4 pers ● ca 30 min

Superfrasiga våfflor som tillsammans med persika och hallon blir min vårefterrätt.

3 dl vispgrädde

2 dl kallt vatten

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

en klick smör

1 burk konserverade persikor

Hallongrädde

2 dl vispgrädde

250 g tinade hallon

Garnering

grädde

persikobitar

1. Vispa grädden tjock.

2. Blanda vatten, mjöl och salt till en slät smet. Tillsätt vaniljsocker. Vänd ner grädden i smeten.

3. Värm ett våffeljärn och tillsätt en klick smör. Grädda våfflorna i någon minut. De här våfflorna blir endast frasiga och inte tjocka. Låt dem få fin färg innan du tar dem. Dela våfflorna i hjärtan.

4. Hallongrädde: Vispa grädden. Spara några hallon till garnering och mosa resten. Blanda hallonen med grädden.

5. Häll av spadet från persikorna. Strimla dem i tunna skivor. Spara lite till garnering som du skär i små bitar.

6. Lägg ett våffelhjärta på tallriken. Bre på hallongrädde. Lägg på ytterligare ett våffelhjärta, persikoskivor och ett våffelhjärta till. Vispa grädde och klicka på överst, garnera med persikobitar och hallon.

Visste du att…

…peach melba är en klassisk dessert som uppfanns av den franska kocken Auguste Escoffier på Savoy hotel i London 1892. Den bestod av vaniljglass, persikor och spunnet socker. Desserten skapades för att hylla den australiensiska sopranen Nellie Melbas framträdande i Wagners opera Lohengrin på Covent Garden Theatre. 1900 gjorde han en ny version av desserten som bestod av vaniljglass med persikor och en hallonpuré.

Av PERNILLA ELMQVIST, Bild: PETER ERLANDSSON


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…