Annons

Annons

Sallad på färskpotatis och primörer

Så gott med en sallad på färskpotatis och primörer blandat med en senapsdressing.


Sommaren bästa potatissallad!

Sallad på färskpotatis och primörer – recept

• 4 pers • 40 min 
+ tid att koka potatis

ca 700 g färskpotatis
1 knippe dill
1 knippe rädisor
1 rödlök
1 inlagd gurka
½ dl små kapris
2 tsk torkad dragon
65 g färsk babyspenat

Dressing

2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
½ dl rapsolja

Garnering

färsk dragon

Annons

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten under lock. Den ska ha en liten fast kärna, alltså inte vara helt klar. Häll bort kokvattnet, låt potatisen svalna.
2. Skär potatisen i bitar och lägg i en bunke. Finhacka dillen, skiva rädisorna och löken tunt och skär gurkan i små tärningar. Lägg ner i bunken ihop med kapris och dragon. Blanda inte.
3. Dressing: Vispa ihop ingredienserna och häll över potatissalladen. Blanda försiktigt.
4. Lägg spenaten i en serveringsskål och häll försiktigt potatissalladen i skålen. Dekorera med lite färsk dragon.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/