Annons

Annons

Varm sallad med matvete, bacon och broccoli

Enkelt recept på fräsch och mättande sallad med matvete, rödbetor, mozzarella och krispigt bacon. Perfekt en vardagskväll!


sallad-med-matvete-broccoli-och-bacon-recept

Med matvete som bas gör du en mättande varm sallad efter vårt recept. Toppa med krispigt bacon, broccoli och mozzarella.

Sallad med matvete, broccoli och bacon – recept

Lättlagat recept på en varm mättande sallad med matvete, krispigt bacon och broccoli.

• 4 pers • 40 min

1 ½ dl matvete
200 g små kvisttomater
4 rödbetor
1 rödlök
½ pkt bacon, ca 70 g
200 g broccoli
olja till stekning
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
5 dl rucola
1 kula mozzarella

Servering
olivolja
bröd

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna.
3. Lägg tomaterna i en eldfast form och rosta i ugnen i ca 20 minuter.
4. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och klyfta dem.
5. Skär löken i tunna skivor. Knaperstek baconet i en stekpanna.
6. Dela broccolin i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten, 2–3 minuter.
6. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek matvetet under omrörning tills det känns knaprigt. Krydda med gurkmeja och låt steka i en minut. Smaka av med salt och peppar och blanda ner rucola.
7. Lägg upp matvetet på ett serveringsfat tillsammans med resten av ingredienserna och fördela osten i bitar över. Ringla lite olivolja över och servera gärna med ett gott bröd till.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…