Annons

Annons

Sallad med 
haricots verts och röd quinoa

Recept på sallad med panerade stekta haricots verts och röd quinoa.


Matig vegetarisk sallad med haricots verts och quinoa.

Sallad med 
haricots verts och röd quinoa – recept

• 4–6 pers • 25 min

250 g haricots verts, frysta och tinade
2 msk vetemjöl
1 ägg
¾ dl panko, japanskt ströbröd
1 dl olja till stekning
salt

Sallad

2 port röd quinoa
½ huvudsallad
250 g halverade 
körsbärstomater
½ kruka persilja, 
finhackad
150 g fetaost
½ citron
2 msk rapsolja

Annons

1. Koka quinoan.
2. Lägg haricots verts i en bunke, tillsätt vetemjöl och blanda så att alla bönorna får vetemjöl runt om. Tillsätt ett uppvispat ägg och blanda ordentligt, vänd ner ströbrödet, blanda så att alla bönor får ströbröd runt om.
3. Hetta upp 1 dl olja och fritera några bönor i taget tills paneringen blir gyllenbrun. Lyft upp och låt torka på hushållspapper, salta efter smak.
4. Lägg ut salladen på 
en fat, strö över quinoa, delade körsbärstomater, finhackad persilja och panerade bönor, smula över fetaost, pressa över saften av 1/2 citron och ringla över rapsolja.

Gilla Allers på Facebook

 

Av: Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

 

Missa inte: Laxsallad med aprikoser och sparris



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...