Annons

Annons

Matig paj med salami, broccoli och brieost

Salami och brie är en vinnande kombination – även i detta recept. Prova en god paj där degen piffats till med hela linfrön!


salamipaj-med-brieost-recept

Brie och salami – en kombo som alltid funkar!

Salamipaj med brieost – recept

Perfekt till fredagsmyset är detta recept på salamipaj med brieost och broccoli.

• 4–6 pers • 1 tim + tid i kyl

Pajdeg
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 nypa salt
1–2 msk kallt vatten

Annons

Fyllning
1 färsk broccoli, 250 g
1 stor silverlök eller gul lök
olja till stekning
salt och peppar
200 g brieost
100 g salami
2 ägg
1 ½ dl mjölk
½ dl vispgrädde
2 tsk torkade örter, t ex basilika eller italiensk salladskrydda

Servering
hackad persilja
en sallad

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär smöret i mindre kuber och nyp ihop med mjöl, linfrön och salt till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten tills det går ihop till en fast deg. Tryck ut i en smord pajform, 22×22 cm med avtagbar botten eller en vanlig pajform som är ca 28 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
3. Dela broccolin i mindre buketter och skiva silverlöken tunt. Fräs det i olja i en het stekpanna tills löken mjuknat och smaka av med salt och peppar. Fördela lök- och broccolifräset i pajskalet. Skiva brieosten i mindre bitar och fördela i pajskalet tillsammans med salamin.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och torkade örter. Smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen i pajskalet.
5. Grädda i mitten av ugnen tills pajen har stelnat, 30 minuter. Garnera med hackad persilja och servera med sallad.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/