Annons

Annons

Bananmuffins med chokladkräm och daim

Sugen på en söt liten kaka med choklad och banan i en himmelsk omfamning? Testa vårt recept på saftiga bananmuffins, toppade med len chokladkräm och krossad daim!


Bananmuffinsmedchokladkramochdaim

Söta bananmuffins med choklad, en ny favorit för både stora och små.

Bananmuffins med chokladkräm och daim – recept

• 12 st • 45 min

2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ msk kardemumma
1 krm salt
1-2 bananer

Annons

Chokladtopping

75 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
½ dl kakao
125 g cream cheese

Daimströssel

ca 100 g daim, grovhackad

Dessutom behövs 12 muffinsformar, gärna muffinsplåt.

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smör i en kastrull, tillsätt gräddfil och blanda det med äggsmeten.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Skär bananerna i skivor och lägg ner i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
4. Chokladtopping: Blanda alla ingredienserna till en slät smet. Bre toppingen på kakorna och strössla över den hackade daimen precis före servering.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...