Annons

Annons

Läcker saffranspannkaka

Härlig dessert med ljuvlig smak av saffran och mandelmassa. Serveras med sylt och vispad grädde.


Saffranspannaka med mandelmassa recept

Njut av en läcker saffranspannkaka med risgrynsgröt och mandelmassa!

Saffranspannkaka med mandelmassa – recept

Läcker gotländsk dessert! Satsa på en god saffranspannkaka på färdig risgrynsgröt och med god smak av flagad mandel samt mandelmassa. Gott att baka till jul med härlig smak av saffran. Servera som en efterrätt med sylt och vispad grädde!

● 8 pers ● 15 min + 30 minuter i ugn

1 dl mjölk
2 paket saffran à 0,5 g
6 ägg
200 g riven mandelmassa
1 ½ dl risgrynsgröt
3 msk flytande honung
2 msk vetemjöl
flagad mandel

Servering
vispad grädde
björnbärssylt

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj en form med avtagbar kant.
3. Värm mjölk och saffran ljummet i en kastrull.
4. Vispa äggen fluffiga och tillsätt mandelmassa, gröt, saffransmjölk, honung och mjöl. Rör till en jämn smet. Häll i formen och strö mandelflarn över. Grädda i ca 30 minuter eller tills smeten stannat.

Recept: Tina Gustafsson 
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…