Annons

Annons

Saffransbullar med vit choklad

En lyxig fyllning med vit choklad gör saffransbullarna ljuvligt goda!


Lussebullar-med-vit-choklad

Saffransknutar med vit choklad

● 48 st ● 2 tim 30 min inkl jäsning och gräddning

2 kuvert saffran à 0,5 g
1 sockerbit
50 g jäst
200 g smör
5 dl mjölk
1 ½ dl vit sirap
1 ägg
½ tsk salt
17–18 dl vetemjöl (drygt 1 kg)

Fyllning

100 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad

Topping

1 ägg
1 nypa salt
1 dl flagad mandel
florsocker

Annons

1. Stöt saffranet med sockerbiten i en mortel.
2. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och rör i mjölken. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt saffran, sirap, ägg, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
3. Sätt ut bullformar på 2 plåtar. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor à 45×30 cm. Bre smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Vik degen på tre, på längden. Skär i strimlor, vrid ihop till knutar och lägg i bakformarna. Låt jäsa 20–30 minuter.
4. Sätt under tiden ugnen på 225°. Vispa upp ägget med en nypa salt, då blir det mer lättflytande. Pensla bullarna med ägg och strö över mandeln. Grädda i mitten av ugnen 5–7 minuter.
5. Låt svalna på galler under bakduk. Sikta gärna över florsocker när bullarna ska serveras. Saffransknutarna går utmärkt att frysa.

Fler recept på lussebullar

Nygräddade saffransbullar

Gilla Allers på Facebook

Saffransbullar med mandel- och pistagefyllning

Saffransbullar med kardemumma



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...