Annons

Annons


Allers-Tradgard-logga



Så torkar du frukt och bär – tips!

Torka sommarens frukt och bär – och njut av dem till långt in på hösten. Här får du bästa tipsen för att lyckas!


sa-torkar-du-frukt-och-bar-tips

Torka enkelt jordgubbar, hallon och blåbär med våra enkla tips!

TESTA OCKSÅ: Gör egen müsli

Blåbär

Rensa bären och låt torka inomhus några dagar innan de torkas i ugnen. Ugnstemperatur ca 50° i ca 7 tim. Låt gärna eftertorka i rumstemperatur.

Hallon

Öppna upp bären så de får större torkyta. Ugnstemperatur max 50° i ca 8 tim.

TESTA OCKSÅ: Smoothie med hallon och banan

Jordgubbar

Bör vara fasta i fruktköttet, rensa bort de övermogna. Tunnskiva eller halvera beroende på storlek. Ugntemperatur max 50° i ca 8 tim.

Krusbär

Halvera bären och lägg på bakpapper. Ugnstemperatur ca 40–50° i ca 7 tim.

TESTA OCKSÅ: Sommardessert med jordgubbar och kola

Plommon

Dela och kärna ur. Skär sedan i klyftor – ju större snittytan är, desto fortare går det. Ugnstemperatur max 50° i ca 8 tim.

LÄS OCKSÅ: 5 tips som håller knivarna vassa

Smultron

Halvera och torka sedan på ugnstemperatur ca 50° i ca 8 tim.

Äpplen

Kärna ur och skär i tunna skivor. Torka ringarna uppträdda på grovt snöre eller pinne i ett mörkt, luftigt och varmt utrymme. Eller i ugn på 50° i 2 tim, sänk sedan till 40° och torka ytterligare 2–3 tim.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Läs också

Gör gräddbullar med jordgubbar

gräddbullar med jordgubbar


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…