Annons

Annons

Så lyckas du med kladdkakan!


Bästa kladdkakan

5 snabba tips – så lyckas du med kladdkakan

En alldeles oemotståndlig kladdkaka hittar du här, men läs tipsen nedan först!

1. Rör istället för att vispa
En kladdkaka ska inte vispas utan röras ihop. Undvik luftbubblor i smeten då luft gör kakan fluffig och därmed mindre kladdig.

Annons

2. Håll koll på gräddningstiden
Om det står 15-20 minuter i receptet så känn på kakan med en sticka redan efter 15 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten, men tänk på att kakan stelnar när den svalnar.

3. Välj hellre en stor kakform än en liten
Om det inte står utskrivet i receptet hur stor formen ska vara är det generellt sett bättre att använda en stor form, ca 24-26 cm i diameter.

4. Bröa med variation
Variera gärna det du bröar formen med. Att använda exempelvis kakao, kokos eller finhackade nötter ger en lite annorlunda twist på kakan.

5. Bryt av det söta
Servera något till kladdkakan som bryter av det söta, t ex en lättvispad grädde, färska bär eller en fräsch yoghurt.

Tipsen kommer från Arla, som just nu har en stor kladdkake-tävling för hemmabagare mellan 10 och 14 år, läs mer här!

Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/