Annons

Annons

Lyxiga rullrån med kolakräm

Enkelt recept på rullrån med mörk choklad och krämig karamell! Perfekt att servera till fika eller till en lyxig dessert!


Annons

rullran recept1

De fina våffelrören är tidskrävande att göra, men det är väl värt besväret. Servera samma dag eller dagen efter att de bakats, då kolakrämen gör rören mjuka.

Rullrån – recept

Recept på läckra rullrån fyllda med kolakräm – till en lyxig fikastund eller som festlig dessert med lite glass.

• ca 16 st

1 burk kondenserad mjölk, 397 g
2 dl florsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
120 g smör
2 ½ dl äggvita
100 g mörk choklad

Dessutom behövs
ett träredskap med runt skaft el liknande

Skydda händerna!
Använd ett par rena bomullsvantar, t ex nya trädgårdshandskar, när du ska rulla rören, annars är det lätt att bränna sig.

Det är viktigt att hålla temperaturen runt 100° när du kokar kolakrämen, annars kan burken krackelera och förstöra mjölken.

Steg för steg: Följ receptet på rullrån

Klicka på bilden och dra till höger så startar du bildspelet och ser hur du bakar rullrånen – steg för steg!

7
Visa bildspel
/
...
Visa mer

Recept och bild: Inge Skovdal/Skovdal.dk


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…