Annons

Annons

Rotfruktssoppa med rostade pumpafrön

Recept på rotfruktssoppa med örtolja och rostade pumpafrön. Klar på en halvtimme!


Rotfruktssoppa med rostade pumpafrön.

Rotfruktssoppa med rostade pumpafrön – recept

• 4–6 pers • 30 min

400 g rotselleri
400 g potatis
250 g palsternacka
12 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
salt och svartpeppar

Örtolja

1 dl olivolja
1 dl finhackade örter

Tillbehör

rostade pumpafrön

Annons

1. Skär rotfrukterna i bitar. Koka dem mjuka under lock med vatten och hönsbuljong i ca 20 minuter. Mixa soppan slät, salta och peppra. Rosta pumpafrön i en torr panna.
2. Mixa olja och valfria örter i en skål. Droppa oljan i soppskålarna. Strö över rostade pumpafrön.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...