Annons

Annons

Krämig gratäng med kycklingspett

Krämig gratäng med god smak av potatis, palsternacka och parmesan. Servera med kycklingspett marinerad i chili!


Annons

Rotfruktsgratäng med parmesan och kycklingspett recept

Härligt krämig rotfruktsgratäng med parmesan! Servera med kycklingspett marinerade i chili.

TESTA OCKSÅ: Krämig potatissoppa toppad med bacon

Rotfruktsgratäng med parmesan och kycklingspett – recept

Satsa på en krämig rotfruktsgratäng med potatis, palsternacka, parmesan och grädde – ny variant av den klassiska potatisgratängen! Servera med kyckling på spett som är marinerad med chili och citron.

• 4 pers • 1 tim

RECEPT: Potatisgnocchi med smörstekt svamp

Gratäng
700 g potatis i skivor
2 palsternackor
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
3 dl grädde
50 g smör

TESTA OCKSÅ: Hel kyckling med timjan och citron

Spett
4 kycklingfiléer
1 msk sambal oelek
saften av ½ citron
½ dl olivolja
salt och peppar

Servering
ev färska örter

Dessutom behövs
grillpinnar

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Gratäng: Skala potatis, palsternackor, vitlök och lök. Skär i skivor och varva i en ugnsfast form tillsammans med parmesanosten. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll på grädden och klicka ut smöret ovanpå. Baka i ugnen i ca 40 min, tills den får fin färg.
3. Spett: Dela filéerna på längden och trä upp på grillpinnar. Lägg på en tallrik. Blanda sambal oelek med citronsaft och olivolja och pensla filéerna med blandningen. Krydda med salt och peppar.
4. Grilla eller stek kycklingspetten tills de är genomstekta, ca 3–4 minuter på var sida. Servera gratängen med kycklingen och garnera eventuellt med lite färska örter.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…