Annons

Annons

Rösti med västerbottensost

Den underbart frasiga potatisen samsas här med salt löjrom, lite syrlig crème fraiche och fräscht sting från nyhackad rödlök!


Västerbottensrösti på mandelpotatis

 ● 4 pers ● ca 15 min + stekning

400 g mandelpotatis
ca 100 g riven västerbottensost
salt och peppar

Servering
ca 120 g löjrom eller annan rom
crème fraiche
finhackad rödlök

1. Skala och riv potatisen och blanda ihop med den rivna osten. Krydda med salt och peppar. Gör gärna ett stekprov, dvs stek en liten bit av röstin, för att kontrollera att smaken är rätt, då det kan vara svårt att smaka på rå potatis.
2. Forma till fyra stora eller åtta små jämnstora plättar och stek dem tills de är fint gyllenbruna och mjuka helt igenom, några minuter på var sida. Du kan också steka dem tills de får fin färg på ytan i stekpannan och sedan steka färdigt i ugnen i ca 10 minuter på 175°.
3. Servera röstin nystekta tillsammans med löjrom, en klick crème fraiche och lite finhackad rödlök.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...