Annons

Annons

Rösti med svamp och bacon


Potatisrösti med svamp och bacon

● 4 pers ● 25 min

 

12 medelstora

potatisar

rapsolja till stekning

salt och peppar

150 g champinjoner

1/2 gul lök

40 g rucola

1 paket bacon

1–2 dl crème fraiche

1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn.

Annons

2. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ner potatisen. Ungefär 4 röstin får plats i varje omgång i stekpannan. Sammanlagt blir det ungefär 2–3 röstin per person. Platta till dem lite med stekspaden och låt steka på medelvärme tills de får färg på bägge sidor. Krydda med salt och peppar. Gör likadant med resten av potatisen och lägg över alla röstin på en ugnsplåt och efterstek i ugnen i ca 15 minuter.

3. Skiva svampen och stek den mjuk i lite olja. Skiva löken, lägg i den mot slutet och låt steka med någon minut. Ta upp och blanda det med rucola.

4. Knaperstek baconet.

5. Lägg upp röstin på varma tallrikar och bre över lite crème fraiche. Toppa med bacon och rucolablandningen.

Bild: RALPH MÅNSSON


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/