Annons

Annons

Rostad tomatsoppa

Värmande tomatsoppa med en härligt rostad smak! Rosta lök och tomater i ugnen och sedan är det bara att koka ihop och mixa.


rostad-tomatsoppa

• 4 pers • 40 min

ca 20 körsbärstomater, ca 400g
ca 10 steklökar
2–3 msk olivolja
1 msk flingsalt
5 grillade soltorkade tomater
8 dl tomatjuice
2 dl kraftig grönsaksbuljong
1 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk oregano
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Dela tomater och lök på mitten och lägg i en eldfast form. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt. Rosta i ugnen tills tomaterna får lite färg, ca 20 minuter.
3. Spara lite av tomaterna och löken till garnering och skrapa ner resten i en kastrull.
4. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och tillsätt i kastrullen ihop med tomatjuice, buljong, citronskal, pressad vitlök och oregano.
5. Koka soppan i ca 15 minuter och mixa lite lätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Garnera med de sparade tomaterna och löken och servera i varma skålar.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…