Annons

Annons

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Bra hälsoval! Recept på rostad färskpotatis med krasse och citrondressing.


Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing.

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing – recept

• 6 pers • 1 tim
190 kcal/portion

800–900 g färskpotatis
4 gul lök eller knipplök
3–4 rödlökar

Citrondressing

saft och skal av 1 citron
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 nypa havssalt

Garnering

1 rödlök
½ pkt krasse
svartpeppar och salt

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tvätta och torka potatisen och lägg ut dem hela på en plåt, baka i mitten av ugnen i 40–50 minuter.
3. Citrondressing: Blanda saft och skal från citronen med olivolja, honung och havssalt, ställ åt sidan.
4. Finhacka rödlöken och dela gul lök/knipplök i 4 delar.
5. När det är 15 minuter kvar på potatisen, lägg in den färska löken.
6. Ta ut potatisarna när de är klara och krossa dem. Strö över finhackad rödlök och klippt krasse, och ringla dressingen. Salta och peppra efter smak. Servera varmt!

Gilla Allers på Facebook

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Cheesecake i glas med nötter och melon

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Kycklingbiff med bladpersilja

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

Smakrikt fiskpaket med fänkål



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...