Annons

Annons

Rödbetsfrallor

Rödbeta ger både underbar färg och fin smak till dessa rejäla frallor.


frallor

Rödbetsfrallor

• 16 st • 2 tim

1 medelstor rödbeta
50 g smör
6 dl mjölk
50 g jäst
1 msk salt
13 dl vetemjöl

Dessutom behövs

mjölk till pensling

1. Skala och finriv rödbetan. Smält smöret och blanda med mjölken i en bunke. Lös jästen i vätskan. Rör i rödbetsriv, salt och mjöl. Blanda till en jämn deg och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
2. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar. Forma till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 30 minuter.
3. Värm ugnen till 225°. Pensla bullarna med mjölk och grädda i 15 minuter.
4. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Annons

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/