Annons

Annons

Baka ett saftigt rödbetsbröd med fullkorn

Både nyttigt och gott är vårt saftiga grovbröd med rivna rödbetor och fullkornsmjöl. Baka och njut till en värmande soppa!


Annons

rodbetsbrod-recept

Rödbetor ger både fin färg och god smak åt detta saftiga fullkornsbröd.

Rödbetsbröd – recept

Baka ett saftigt och smakrikt rödbetsbröd efter vårt enkla recept. Perfekt tillbehör till en god soppa.

RECEPT: Servera till vår krämiga potatis- och purjolökssoppa

• 1 bröd

4 dl rivna rödbetor
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
11–12 dl dinkelmjöl, fullkorn
2 msk blå vallmofrön

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta och skala rödbetorna och riv dem grovt.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp i vattnet. Tillsätt rivna rödbetor, salt och rapsolja. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg som släpper kanterna.
4. Klä en avlång brödform med bakpapper, låt brödet jäsa i formen i 45 minuter. Pensla brödet med vatten och toppa med blå vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…