Annons

Annons

Rödbetor med varmrökt lax


Rödbetor med varmrökt lax
● 4 pers ● 40 min

1 bunt rödbetor
350 g varmrökt lax
1 påse babyspenat, 80 g
dillkvistar
Sås
2 dl gräddfil
1 msk riven pepparrot
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk flytande honung
salt och peppar
2 msk hackad dill

Annons

1. Skölj och ansa rödbetorna. Lämna kvar lite av blasten och hela rotspetsen. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skala rödbetorna när de svalnat lite. Dela dem i klyftor eller skivor.
2. Dra av skinnet på laxen och dela laxköttet i bitar.
3. Sås: Blanda gräddfilen med pepparrot, senap och honung. Smaka av med salt och peppar och rör i dillen.
4. Fördela rödbetor, lax och spenat på ett fat och ringla över lite av såsen. Servera resten bredvid i en skål. Garnera med dillkvistar. En bit rostat bröd är gott till.

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/