Annons

Annons

Risotto med karljohanssvamp

Krämig och smakrik risotto med karl johansvamp och parmesan.


Annons

Svamprisotto-med-flaskfile

Svamprisotto med fläskfilé

● 4 pers ● 45 min

500 g fläskfilé
1 liten squash, ca 300 g
1 stor paprika
smör till stekning
2 dl köttbuljong
250 g cocktailtomater
ca 1 msk hackad färsk
timjan

Risotto

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl avorioris
2 msk rapsolja
2 dl vitt vin
8 dl varm grönsaksbuljong
200 g karljohanssvamp och kanske trattkantareller
en klick smör
salt och peppar
1–2 dl riven parmesan
1–2 msk hackad persilja 

1. Börja med risotton: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs det tillsammans med riset i oljan i en kastrull. Tillsätt vinet och låt det koka in.

2. Tillsätt 3 dl av den varma grönsaksbuljongen och låt det koka in, under omrörning, på svag värme. Häll på resten av buljongen under

omrörning efter hand som det kokar in.

3. Rensa svampen, dela den i mindre bitar och fräs den i smör ett par minuter. Salta och peppra.

4. Vänd ner svampen i risotton. Smaka av med salt och peppar, en klick smör och ½ dl av parmesanen. Strö på hackad persilja. Servera risotton med mer riven parmesan.

5. Fläskfilé: Skär fläskfilé, squash och paprika i skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fläskfilén på båda sidor. Salta och peppra och ta upp köttet. Lägg i squashen och paprikan i pannan och fräs i ett par minuter.

Häll på köttbuljong och koka upp. Tillsätt köttet och tomaterna och låt puttra under lock i 5 minuter. Krydda med färsk timjan.

Recept: Margaretha Natt och Dag Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…