Annons

Annons

Rischoklad som klubbor!

Trappa upp julmyset och sätt igång godisfabriken! Gör det här läckra julgodiset med puffat ris doppat i smält choklad.


Annons

Rischoklad recept

Rischoklad är ett enkelt julgodis med puffat ris och smält choklad. Gör dem efter vårt recept!

Rischoklad – recept

Läcker julgodis av puffat ris och smält choklad – rischoklad! Julgodis som uppskattas av stora som små och är enkelt att göra med vårt recept. Sätt dem gärna på pinnar så får du söta klubbor!

● ca 12 st

100 g smör
1 dl florsocker
1 dl kokosflingor
3 dl havregryn
1 ½ tsk vaniljsocker
ca 2 dl puffat rostat ris

Doppning
75 g mörk choklad
karamellströssel

Dessutom behövs
klubbpinnar

1. Rör smör och florsocker poröst.
2. Tillsätt kokosflingor, havregryn och vaniljsocker och rör samman till en slät smet.
3. Forma smeten till runda bollar och rulla dem i puffat ris. Stick in en klubbpinne i varje boll.
4. Hacka den mörka chokladen och smält den över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa bollarna till hälften i den smälta chokladen och strö över lite karamellströssel. Lägg klubborna på smörpapper tills chokladen stelnat. Förvara dem svalt.

Tips!
Du kan göra klubborna glutenfria genom att använda Sempers rent havre i stället för vanliga havregryn.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…