Annons

Annons

Laxpasta med smak av chili och citron

Gör om laxresterna från julbordet! Recept på en snabblagad pasta med varmrökt lax, chili och citron!


•4 pers •15 min

250 g färsk pasta, mer om hungriga tonåringar i huset
smör eller olja till stekning
1 rödlök
1/2 röd chili
Ca 200 g färsk grönkål
200 g varmrökt lax
1 citron, cest av hela, saft av halva
salt och peppar

Annons

1. Ansa och grovhacka grönkålen. Skala och strimla rödlöken. Hacka chilin. Behåll gärna fröna.
2. Låt smöret smälta och bli något brynt. Lägg ner lök och chili i pannan och låt det fräsa på medelvärme tills mjukt och fått färg.
3. Tillsätt grönkålen och låt det fortsätta fräsa tills kålen blir mjuk och sjunker ihop något i pannan, tillsätt citroncest och saft och smaka av med salt och peppar. Sätt nu även igång pastavattnet och koka den färska pastan.
4. När pastan kokar (ca 2-3 minuter), så bryt ner laxen i grönkålsfräset, rör runt och dra av stekpannan från värmen, häll av pastavattnet och servera pastan direkt med lax- och grönkålsfräset! Servera gärna med mer citroncest och olivolja.

Tips! Givetvis går det bra att servera torkad pasta med, räkna in då att koktiden är längre. Och gillar du inte grönkål, använd bladspenat. Tänk även på att om du använder bladgrönt som varit fryst, låt det alltid tina först och rinna av.

Tips 2! Receptet på laxpastan funkar ypperligt även på julrester från gravad lax och kallrökt lax. Bara skär ner den i mindre bitar.

Av Sandra Palmqvist

Se alla recept

collage


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/