Annons

Annons

Fläskfilé med ris och aromsmör


Fläskfilé med ris och aromsmör

● 4 pers ● 45 min

1 fläskfilé, ca 700 g

salt och peppar

smör till stekning

1/2 ask cocktailtomater, ca 125 g

1/2 kruka basilika

6–7 dl kokt kallt jasminris

40 g rucola

1 tsk rivet citronskal

Annons

3 msk olivolja

Aromsmör

75 g smör

2 msk kapris

2 msk hackad persilja

1. Sätt ugnen på 200°. Putsa filén ren från hinnor och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn filén runtom. Efterstek i ugnen i 20 minuter.

2. Halvera tomaterna och hacka basilikan. Blanda riset med salladen, tomaterna, citronskalet, olivoljan och basilikan. Smaka av med salt och peppar. Så här långt kan man förbereda i god tid.

3. Lägg upp 4 ark aluminiumfolie, 40×40 cm, på arbetsbänken och fördela risblandningen på arken. Skiva fläskfilén och fördela ovanpå.

4. Vik ihop paketen och värm i ugnen i ca 20 minuter. Om ingredienserna är kalla behövs det lite längre tid.

5. Blanda ingredienserna till smöret och smaka av med salt och peppar. Ta ut paketen. Klicka smöret ovanpå filén och servera.

Recept: JAN-ERIK HAGBOHM

Bild: RALPH MÅNSSON, ANETTE NILSSON


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/