Annons

Annons

Fläskfilé med ris och aromsmör


Fläskfilé med ris och aromsmör

● 4 pers ● 45 min

1 fläskfilé, ca 700 g

salt och peppar

smör till stekning

1/2 ask cocktailtomater, ca 125 g

1/2 kruka basilika

6–7 dl kokt kallt jasminris

40 g rucola

1 tsk rivet citronskal

Annons

3 msk olivolja

Aromsmör

75 g smör

2 msk kapris

2 msk hackad persilja

1. Sätt ugnen på 200°. Putsa filén ren från hinnor och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn filén runtom. Efterstek i ugnen i 20 minuter.

Gilla Allers på Facebook

2. Halvera tomaterna och hacka basilikan. Blanda riset med salladen, tomaterna, citronskalet, olivoljan och basilikan. Smaka av med salt och peppar. Så här långt kan man förbereda i god tid.

3. Lägg upp 4 ark aluminiumfolie, 40×40 cm, på arbetsbänken och fördela risblandningen på arken. Skiva fläskfilén och fördela ovanpå.

4. Vik ihop paketen och värm i ugnen i ca 20 minuter. Om ingredienserna är kalla behövs det lite längre tid.

5. Blanda ingredienserna till smöret och smaka av med salt och peppar. Ta ut paketen. Klicka smöret ovanpå filén och servera.

Recept: JAN-ERIK HAGBOHM

Bild: RALPH MÅNSSON, ANETTE NILSSON



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...