Annons

Annons

Morots- & apelsinkaka


Annons

morots och apelsinkaka
Morots- & apelsinkaka
Kakan går bra att frysa, men vänta då med att bre på toppingen tills den ska serveras.
● 1 kaka, ca 12 bitar

175 g hasselnötter,
ca 3 1/2 dl hackade
175 g morötter,
ca 3 dl rivna
4 ägg
2 dl rörsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl neutral matolja
Topping
200 g philadelphiaost
75 g rumsvarmt smör
1/2 tsk bourbon vaniljpulver eller ca 1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl florsocker
Garnering
apelsinskalsstrimlor
malen kanel

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.
2. Finhacka nötkärnorna och finriv morötterna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
4. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt finrivet apelsinskal. Tillsätt nötkärnorna och morötterna. Rör varsamt smeten slät.
5. Tillsätt sist oljan och rör varsamt smeten slät.
6. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
7. Topping: Rör ihop philadelphiaost, smör, vaniljpulver och florsocker till en slät kräm.
8. Lossa den kalla kakan från formen och bre över krämen. Garnera med apelsinskalsstrimlor och pudra över lite malen
kanel.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…