Annons

Annons


Allers-Tradgard-logga



Recept: Sylta din egen chili

Inlagd chili är ett syrligt men samtidigt sött tillbehör med bra sting. Som en ren bonus har den väldigt lång hållbarhet – och är vacker att ha framme som prydnad.


Skölj chilifrukterna och stick dem med gaffel. Vi har använt ‘Jamaican Bell’ och eftersom de har så vacker form är det synd att dela dem.

syltad-chili

Koka upp en lag bestående av:
3 dl ättika, 12%
3 dl vatten
3 dl socker
1 tsk salt
1 tsk senapsfrön
15 g färska timjankvistar

Annons

Lägg chilin i rena varma glasburkar och häll över den kokande lagen. Sätt på ett tätt lock och vänd burken upp och ner, då bildas vakuum. Chilin är färdig efter cirka 1 månad. Goda som pickles.

Gilla Allers på Facebook

inlagt-i-glasburkar

Text och foto: Karen Elise och Lars Lindberg



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...