Annons

Annons

Potatisfrittata med bacon och tomat

Läcker frittata med potatis, bacon och tomat. Färdig på bara 15 minuter i ugnen!


recept på frittata i ugn med potatisfrittata i ugn med potatis

Busenkel frittata med potatis som du gör i ugnen på nolltid!

Recept på frittata i ugn – med potatis, tomat och bacon

Enkelt och gott recept på frittata i ugn med potatis och bacon! Följ det enkla receptet och ha en härlig rätt på bara 15 minuter.

2 pers  15 min

Ca 300 g kokt potatis
1 liten gul lök
6 ägg
3 dl grädde eller vatten
1 dl västerbottensost
1 paket bacon
3-4 minitomater
1 dl hackad persilja
Olja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175°. Stek potatisen i lite olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Dela löken i klyftor och låt steka med mot slutet. Vispa äggen med grädde eller  vatten, salta och peppra.

Häll smeten i pannan och låt steka med på medelvärme under försiktig omrörning. Blanda ner osten medan smeten fortfarande är lös.

Ställ pannan i ugnen och grädda  i 3–4 minuter så att frittatan stelnar. Knaperstek baconet och skär tomaterna i klyftor och lägg ovanpå frittatan.

Strö persiljan över och servera.

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…