Annons

Annons

Råraka med lax-mousse och rom

Det går självklart bra att använda stenbitsrom i stället för den lite lyxiga löjrommen.


forratt

2 pers 25 min

2 potatisar
1 liten rödbeta
salt och svartpeppar
smör till stekning

Laxmousse
150 g kallrökt lax
100 g naturell färskost

Servering
1 liten finhackad rödlök
40 g löjrom
2 msk smörgåskrasse

1. Laxmousse: Mixa lax och färskost med en stavmixer. Smaka av med svartpeppar, förvara svalt till servering.

2. Tvätta och skala potatis och rödbeta. Riv grovt och krama ur vätskan, tillsätt salt och peppar. Rör om så att rödbetan färgar av sig på potatisen så att rårakan får en fin röd färg.

3. Hetta upp en stekpanna med smör. Forma rivet till två runda kakor och bryn ca 2 minuter på varje sida.

4. Servera den varma rårakan med laxmousse, finhackad rödlök, löjrom och smörgåskrasse.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…