Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaRappne tipsar hur du skapar en solig uteplats

Med Bosse Rappne i spetsen ser en ny visningsträdgård i Slottsträdgården Ulriksdal dagens ljus. Tips för solig uteplats!


Ulriksdal_rappne

Bosse Rappne i visningsträdgården på Ulriksdal med Gunilla Lundh som formgett den. ”Solgropen” är byggd av sköna naturmaterial, granitsten i olika former utgör golv och murar. Växtmaterialet i sluttningarna är torktåligt och solälskande i varma färger, planterat i väldränerande krossmaterial.

Nu utvidgar Slottsträdgården Ulriksdal i Solna med ännu en visningsträdgård. ”Solgropen” ska ge inspiration till nutidens trädgårdsägare att skapa en uteplats på ett ganska omöjligt ställe.

Idén till ”Solgropen” kommer från 1940-talets egnahemshus.

Annons

Där hade man ofta en brant nedfart och trång port in till ett garage i källaren. Platsen utanför garagedörrarna är ofta outnyttjad i dagens läge.
Under 2014 stod Ulriksdals första visningsträdgård, ”Enkla Trädgården”, färdig. Den och ”Solgropen” ingår båda i en serie visningsträdgårdar som utgår från trädgårdsmästaren på Ulriksdal, Bosse Rappnes, barndomsminnen. Han är född och uppvuxen på Ulriksdal som föräldrarna drev och han tagit över.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/