Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaRappne tipsar hur du skapar en solig uteplats

Med Bosse Rappne i spetsen ser en ny visningsträdgård i Slottsträdgården Ulriksdal dagens ljus. Tips för solig uteplats!

Annons
Ulriksdal_rappne

Bosse Rappne i visningsträdgården på Ulriksdal med Gunilla Lundh som formgett den. ”Solgropen” är byggd av sköna naturmaterial, granitsten i olika former utgör golv och murar. Växtmaterialet i sluttningarna är torktåligt och solälskande i varma färger, planterat i väldränerande krossmaterial.

Nu utvidgar Slottsträdgården Ulriksdal i Solna med ännu en visningsträdgård. ”Solgropen” ska ge inspiration till nutidens trädgårdsägare att skapa en uteplats på ett ganska omöjligt ställe.

Idén till ”Solgropen” kommer från 1940-talets egnahemshus. Där hade man ofta en brant nedfart och trång port in till ett garage i källaren. Platsen utanför garagedörrarna är ofta outnyttjad i dagens läge.
Under 2014 stod Ulriksdals första visningsträdgård, ”Enkla Trädgården”, färdig. Den och ”Solgropen” ingår båda i en serie visningsträdgårdar som utgår från trädgårdsmästaren på Ulriksdal, Bosse Rappnes, barndomsminnen. Han är född och uppvuxen på Ulriksdal som föräldrarna drev och han tagit över.

ATT1611-Nov-980x240Få Allers Trädgårds Nyhetsbrev
Nyhetsbrev Allers Trädgård

 

 

Ute nu!

Allers Tradgard nr 11

 

 

Gilla Allers Trädgård på Facebook

 

 

@allerstradgard på Instagram
Annons


Annons

Senaste från Allers