Annons

Annons

Räk- och laxpytt med senapskräm

Ljuvlig, dilldoftande pytt i panna med räkor, lax och torsk!


Annons

Pytt med havets läckerheter

Pytt med havets läckerheter

Servera med stekt eller pocherat ägg.

4 pers 45 min

600 g räkor med skal, ca 200 g skalade
2 morötter
400 g potatis av fast sort
400 g kallrökt lax i hel bit
200 g torsk
1 gul lök
olja till stekning
salt och peppar
1–2 msk hackad dill, ca 10 g

Dijonkräm

2 dl crème fraiche
3 msk dijonsenap
1 msk grovkornig senap

1. Skala räkorna, ställ åt sidan.
2. Skala och tärna morot och potatis, ca 1x1x1 cm. Koka mjuka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.  Häll av vattnet och ställ kastrullen åt sidan med locket på så det inte blir kallt.
3. Rör ihop dijonkrämen.
4. Skär lax och torsk i ca 1x1x1 cm stora bitar.
5. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i en panna med lite olja. Tillsätt torsken och stek den klar. Tillsätt lax och rotfrukter och låt allt bli jämnt varmt under försiktig omrörning så inte fisken går sönder.  Smaka av med salt och peppar. Tänk på att laxen är salt i sig.
6. Blanda ner räkor och dill precis innan servering. Servera med senapskrämen.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…