Annons

Annons

Radiokaka med bär och nötter


Annons

radiokaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radiokaka med bär och nötter

Saknar du någon av nötsorterna – ta de du har hemma! Det går även bra med mandel.

● 1 kaka, 15–18 skivor

3 dl vispgrädde
300 g mörk choklad, gärna 70%
1 1/2 dl hackade valnötter, pecannötter och/eller pistagekärnor
ca 9 savoiardikex

Garnering

2 dl färska hallon
2 dl färska blåbär

 

1. Mät upp vispgrädden i en kastrull och ge den ett snabbt uppkok, ta av från värmen.

2. Hacka chokladen grovt, vänd ner i grädden. Rör om tills chokladen smält och krämen är slät och blank.

3. Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med smörpapper. Bre ett tunt lager chokladkräm i bottnen på formen och strö över hälften av de hackade nötterna.

4. Tryck ner hälften av savoiardikexen i chokladkrämen. Ringla över lite chokladkräm, strö över det sista nöthacket och lägg ner de sista kexen. Täck med den sista chokladkrämen.

5. Skölj hallon och blåbär och torka dem varsamt i en handduk, strö över kakan. Ställ kylskåpskallt i minst 4 timmar att stelna. Skär upp i skivor.

 Tips!
Om du tycker att den 70-procentiga chokladen är för bitter går det bra att använda vanlig mörk choklad. Du kan byta ut savoiardikexen mot mariekex eller liknande. Vill du göra kakan glutenfri så välj glutenfria kex eller skorpor.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…