Annons

Annons

Rabarbersaft med ingefära

Både läskande och ljuvligt vacker är rabarbersaften som fått smak av ingefära.


Recept på rabarbersaft med ingefära. Tips! Mängden natriumbensoat beräknar du enligt anvisningarna på förpackningen.

Rabarbersaft med ingefära – recept

Obs! Saften ska stå och dra två dagar i kylen!

• ca 2 liter koncentrat 
• 20 min

 
ca 1½ kg rabarber med skal
3 limer
3 msk ingefära, finriven
1 ½liter vatten
10 dl strösocker
natriumbensoat

Annons

1. Skölj rabarber och lime. Skär i mindre bitar respektive skivor och lägg i en rengjord bunke. Vänd ner den rivna ingefäran.
2. Koka upp vattnet och häll det över, rör om. Låt kärlet stå kallt i ca två dygn, rör om en gång om dagen.
3. Sila saften från rabarber och limeskivor och häll tillbaka i kärlet. Rör ner sockret i saften, rör tills allt har smält.
4. Rör ut natriumbensoat i lite av saften och häll tillbaka i kärlet och rör om. Häll upp saften på rena flaskor/burkar och ställ kallt.

Gilla Allers på Facebook

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson




Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...