Annons

Annons

Rabarberpaj med vit choklad


Rabarberpaj med vit choklad

Rabarberpaj med vit choklad

● 1 paj, ca 10 bitar

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
75 g mandelmassa
1 äggula
50 g vit choklad

Fyllning

500 g rabarber
3/4 dl socker

Garnering

50 g vit choklad

Annons

1. Mät upp matfett, vetemjöl och socker. Riv över mandelmassan och tillsätt äggulan. Hacka snabbt samman till en deg.

2. Tryck ut 3/4 av degen i en avlång pajform, ca 12×35 cm.

3. Riv den vita chokladen och arbeta in i den mindre degbiten. Ställ både formen och degen kylskåpskallt i ca 30 minuter. Förbered fyllningen under tiden.

4. Fyllning: Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sockret och värm upp på svag värme under omrörning tills rabarbern börjar safta sig. Sjud massan en kort stund tills den börjar mosa sig. Ställ åt sidan att svalna.

5. Sätt ugnen på 200°.

6. Förgrädda mördegsskalet i nedre delen av ugnen i 10–12 minuter eller tills det fått svagt gyllenbrun färg.

7. Bre ut rabarberfyllningen jämnt i formen. Kavla ut den kalla degen med vit choklad i. Sporra upp den i remsor och lägg vackert över pajen. Grovhacka chokladen till garneringen och strö över pajen.

8. Grädda pajen i mitten av ugnen tills gallermönstret fått lite färg, det tar 8–10 minuter. Passa i slutet så att inte den vita chokladen blir bränd. Täck med ugnsfolie om så behövs.

Tips
Servera pajen lätt ljummen, gärna tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Recept: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson och Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/