Annons

Annons

Rabarbermazariner, himmelskt goda!


shutterstock_121019575

 

ca 18 st

Mördeg

150 g smör eller margarin
2 msk florsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

100 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 ägg
3 dl malen mandel
3 dl rabarber i mindre bitar + 1 1/2 msk florsocker

Garnering

florsocker
Dessutom behövs
mandelmusselformar

1. Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Lägg kallt att vila i minst 1 timme.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut den kalla mördegen tunt på mjölad arbetsbänk. Ta med ett runt kakmått ut plattor, stora nog att passa till att klä mandelmusselformar med.
3. Lägg en degplatta i varje form och tumma ut den jämnt så att den sluter tätt runt formkanten. Skär därefter bort överflödig deg. Det går även bra att tumma ut små bitar av degen i formarna.
4. Fyllning: Rör matfett och florsocker vitt och poröst. Tillsätt ägget och mandeln. Rör smeten slät och klicka ut den i formarna.
5. Strö florsockret över rabarberbitarna och vänd om så att bitarna blir jämnt sockrade. Tryck ner dem lätt i smeten i formarna.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakorna svalna något i formarna innan de varsamt lossas. Sikta lite florsocker över innan de serveras.

Recept Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson, Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…