Annons

Annons

Rabarberkaka med toscatäcke

En saftig och god rabarberkaka med lite extra lyx – ett toscatäcke med kokos på toppen!


rabarbertosca

Mjuk rabarberkaka med knäckigt toscatäcke

● 1 kaka

50 g smör eller
margarin
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
4 dl rabarber i bitar

Toscasmet

25 g smör eller
margarin
1/2 dl ljus sirap
3/4 dl kaffegrädde
1 dl socker
2 dl kokosflingor

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Formen får gärna ha löstagbar kant.
2.  Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och häll ner mjölken. Rör varsamt smeten slät.
4. Häll sist ner det avsvalnade matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
5. Häll smeten i bakformen och strö över rabarberbitarna.
6. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, eller tills den nätt och jämnt är färdiggräddad.
7. Gör toscan under tiden: Mät upp alla ingredienser utom kokosen i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt därefter småkoka i ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner kokosflingorna.
8. Ta ut den näst intill färdiggräddade kakan och bre varsamt över toscasmeten. Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda i ytterligare ca 10 minuter, eller tills smeten blivit gyllenbrun.
9. Låt kakan svalna i formen innan den lossas.

Gilla Allers på Facebook

Av: Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson

HÄR hittar du massor av andra rabarberrecept!



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...