Annons

Annons

Rabarberbakelse med grädde

Tänk dig kombinationen av en frasig smördegsbakelse, fylld med söt grädde och syrlig rabarber. Underbart gott!


rabarberbakelse

Smördegspuff med rabarber

● 4 pers ● 45 min

2 smördegsplattor
1 äggula till pensling
3 dl vispgrädde
florsocker

Kompott

400 g rabarber
2 dl vit sirap
1/2 vaniljstång
2 msk saft av citron

1. Sätt ugnen på 200°.

Annons

2. Dela varje smördegsplatta på mitten så att du totalt får fyra fyrkanter. Pensla med äggula utrörd med 1 msk av grädden. Grädda mitt i ugnen 18–20 minuter. Låt kallna.

3.Kompott: Skär hälften av rabarbern i tunna, smala skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sirap, uppklippt vaniljstång och citronsaft och koka 5–10 minuter till en kompott. Sila av saften, ta bort vaniljstången och låt kompotten kallna.

Gilla Allers på Facebook

4. Skär resten av rabarbern i 2–3 cm långa bitar. Lägg sedan  bitarna i en kastrull tillsammans med den avsilade saften. Koka upp hastigt och ta kastrullen från värmen. Låt rabarbern kallna i saften.

5. Vispa resten av grädden och blanda med den avrunna kompotten.

6. Skär av ett lock på smördegen och lägg ihop den med rabarbergrädde emellan. Pudra över lite florsocker. Servera med de lättkokta rabarberbitarna.

Av: Margaretha Natt och Dag Bild: Ralph Månsson

Fler rabarberrecept!

Rabarberpaj i små formar

Frasiga ostknyten med rabarberchutney

Rabarberkompott med mascarponemousse

Cheesecake med rabarbersirap



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...