Annons

Annons

Rabarber med mascarpone

Enkel och god dessert! Rabarberkompott med krispiga chokladkex och en söt och krämig mousse gjord på mascarponeost.


rabarberdessert

Rabarber med mascarponemousse

• ca 5 pers

15 chokladöverdragna havrekex

Rabarberkompott

250 g rabarber (ca 5 dl i mindre bitar)
1/2 dl vatten
1 1/2 dl socker

Ostmousse

1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mascarponeost
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Annons

1. Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
2. Mät upp vatten och socker i en kastrull och ge blandningen ett uppkok.
3. Lägg ner rabarberbitarna och sjud dem på svag värme tills de känns mjuka utan att gå sönder. Efter ett par minuter bör de vara mjuka och tas upp med hjälp av en hålslev. Ställ åt sidan att kallna.
4. Koka rabarberlagen ytterligare några minuter utan lock tills den reducerats och fått sirapsliknande konsistens. Ställ åt sidan att kallna.
5. Vispa grädden och vänd därefter ner mascarponeosten. Smaksätt med florsocker och vaniljsocker.
6. Bryt kexen i större bitar och varva med rabarberbitar och ostmousse. Skeda sist över rabarbersirapen.

Tips!
Desserten blir extra fin om du serverar den i glas.

Av: Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson

Fler recept med rabarber!

Cheesecake med rabarbersirap

Rabarberpaj med vit choklad


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/