Annons

Annons

Pytt i panna med kyckling

En snabblagad och läcker vardagsfavorit! Byt gärna ut kycklingen mot falukorv, fläskytterfilé eller något annat kött du har hemma.


Annons

pytt-i-panna-med-kyckling-recept

Pytt i panna med kyckling, svamp och potatis. Både snabblagat och enkelt!

• 4 pers • 30 min

2 kycklingfiléer
5 potatisar
100 g kålrot
100 g rotselleri
2 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 stjälk blekselleri
½ purjolök
200 g färska champinjoner
olja till stekning
salt och malen svartpeppar

Servering
4 äggulor, rödbetor och persilja

1. Skär kycklingköttet i små tärningar. Skala potatis och rotfrukter och skär i lika stora bitar. Hacka lök och vitlök. Skär blekselleri och purjolök i små bitar och svampen i fjärdedelar.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet tills det börjar få färg. Ta köttet ur pannan och fräs rotsakerna och bleksellerin tills de börjar mjukna.
3. Tillsätt lök och svamp och låt puttra med några minuter. Blanda ner kycklingköttet, salta och peppra. Servera med äggulor, rödbetor och lite persilja.

Recept Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…