Annons

Annons

Pulled pork med julkryddor

Äppelmos, apelsiner, porter och en massa härliga kryddor gör karrén till en läcker "julig" pulled pork.


Pulled pork med fläskkarré och öl recept

Enkelt recept på pulled pork med fläskkarré, öl och julkryddor!

RECEPT: Korv med läckert juliga tillbehör

Pulled pork med fläskkarré och öl – recept

Enkelt recept på pulled pork i ugn och gjord på fläskkarré och öl. Dessutom får den god julsmak av julkryddorna kryddpeppar, kryddnejlika samt av äpple och apelsin. Kanske en ny rätt att servera på julbordet? Eller bara en vanlig fredagskväll när du är sugen på långkok. Köttet tillagas i 6 timmar i ugnen tills det faller isär och är otroligt mört.

RECEPT: Varm juldrink med smak av apelsin

• 6 pers • ca 6 tim

1 kg fläskkarré i bit
salt och peppar

Glace
2 dl äppelmos
1 msk malen ingefära
1 msk salt
1 msk malen kryddpeppar
1 msk malen kryddnejlika
1 msk grovmalen svartpeppar
saft och skal av 3 apelsiner
1 flaska julöl eller porter, 33 cl

RECEPT: Pepparbakad lax i ugn med citrussallad

1. Sätt ugnen på 120°.
2. Blanda ingredienserna till glacen/kryddblandningen. Häll över köttet och gnid in. Lägg i en ugnsgryta. På med locket och tillaga i mitten av ugnen i 6 timmar. Går också bra med en ugnsfast form med aluminiumfolie som ”lock”.
3. Köttet ska falla isär när det klart. Dra isär köttet med gaffel och blanda upp med alla smaker från glacen. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera på buffén eller som ensamrätt, då räcker det till 4 portioner. Servera gärna bröd och en kålsallad till. Kanske rödkålssalladen från ”korv med bröd”-receptet.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…