Annons

Annons

Pulled chicken med bbq-sås och surdegsbröd

Testa en ny variant på den populära rätten pulled pork – nämligen pulled chicken! I det här goda receptet serverar du den möra kycklingen med bbq-sås och surdegsbröd.


pulled-chicken-med-bbq-sas-och-surdegsbrod-recept

Spännande recept på Pulled chicken i surdegsbröd och med goda tillbehör!

TESTA OCKSÅ: Pulled chicken med bbq-sås

• 4 pers  • 30 min + 1 tim i ugn

ca 500 g kycklinglårfilé

Sås
4 vitlöksklyftor
1 röd chili, typ spansk peppar
saft och skal av 2 limer
½ msk rökt paprikapulver
½msk malen ingefära
1 msk oregano
½ tsk salt
2 dl rökig bbq-sås

TESTA OCKSÅ: Pulled pork med smak av öl och citrus

Servering
surdegsbröd, avokado, mango, rödlök och rucola

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och riv vitlöken. Finhacka chilin med kärnorna. Riv limen fint och pressa ur saften. Blanda det med kryddorna och bbq-såsen.
3.  Häll såsen i en ugnsfast form och lägg ner kycklingen. Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i mitten av varm ugn i 1 timme.
4. När köttet är färdigt så dra isär det med hjälp av en gaffel och servera med såsen och valfria tillbehör – till exempel surdegsbröd, avokado och mango i skivor, tunt skuren rödlök och rucola.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…