Annons

Annons

Potatissallad med finess

Sommarfräsch potatissallad med primörer och trevlig sälta.


Potatissallad

Potatissallad med fänkål och kapris

• 4 pers • ca 35 min + tid att svalna

800 g färskpotatis
1 knippa dill
1 knippa rädisor
1 liten fänkål
1/2 rödlök
ca 20 blad basilika
25 g rucola
1 dl små kapris
1–2 dl stora kapris
1 msk torkad dragon
ca 1/2 dl olivolja
salt och malen
svartpeppar

1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med dillen. Häll av vattnet och låt potatisen svalna på en flat tallrik.
2. Dela den avsvalnade potatisen i bitar och lägg i en skål eller bunke. Halvera eller skiva rädisorna. Ansa fänkålen och skär i supertunna skivor, skär löken tunt och finstrimla basilikan.
3. Blanda varsamt samman alla ingredienserna till salladen i potatisbunken. Ringla över oljan. Salta och peppra.

Här hittar du fler goda recept till grillat!

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…