Annons

Annons

Potatispizza med fetaost och rosmarin

Matig vegetarisk pizza med potatis, fetaost och rosmarin. Potatis i degen gör den extra god.


 

Potatispizza

Pizza med potatis, fetaost och rosmarin

• 4–6 pers • 25 min + tid för jäsning

Deg

1/2 paket jäst
2 dl fingervarmt vatten
1 kokt potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk oregano
ca 5 dl vetemjöl

Fyllning

4 kokta potatisar
4 dl tomatsås
150 g fetaost
1 msk finhackad färsk rosmarin el 1 tsk torkad
1 kula mozzarella (125 g), riven
ca 10 oliver
salt och peppar
olivolja

Garnering

2 msk torkad oregano

1. Deg: Lös jästen i fingervarmt vatten, 37°, i en bunke och mosa ner potatisen. Tillsätt olivolja, salt och oregano och blanda. Tillsätt hälften av vetemjölet och blanda väl. Tillsätt sedan resten av vetemjölet (spara lite till utbakningen), lite i taget, tills du får en ganska kletig deg. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Bearbeta degen på bakbordet och tillsätt vetemjöl tills degen nästan släpper från underlaget. Kavla ut till en stor pizza eller fyra små portionspizzor.
4. Fyllning: Skiva potatisen. Bre tomatsåsen över degen och fördela ut potatisskivorna. Smula över fetaosten. Strö över rosmarin, riven mozzarella och oliver. Krydda med salt och peppar. Vik upp kanterna på pizzan och ringla över lite olivolja.
5. Baka i ugnen på en bakpappersklädd plåt i 15–20 minuter tills pizzan fått lite färg. Strö över torkad oregano och servera.

Fler recept

Lyxig pizza med skinka och ädelost
Minipizzor med svamp och potatis

 

Av Jan-Erik Hagbohm   Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…