Annons

Annons

Matig paj med potatis, lök och spenat

Laga vår matiga och vegetariska potatispaj med lök, vitlök, spenat och färskost. Lyxkänsla med enkla medel!


Annons

potatispaj med lok recept

Krämig och full av goda smaker är vår matiga och vegetariska potatispaj med spenat, vitlök och färskost.

Potatispaj med lök – recept

Bästa receptet på potatispaj med lök, spenat och vitlök. Både lättlagat och vegetariskt – perfekt kvällsrätt i höstrusket!

• 4 pers • 1 tim 15 min

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
600 g potatis av mjölig sort
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
60 g färsk spenat
1 msk olivolja
salt och peppar
125 g philadelphiaost
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk chiliflakes

Servering
sallad

1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser till pajdegen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen och klä en smord form med den. Låt stå i frysen ca 10 minuter. Grädda pajskalet i ugnen direkt från frysen i ca 8 minuter.
2. Fyllning: Koka potatisen med skalet på i 8 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen svalna. Skala och skär i skivor. Skär även lök och vitlök i skivor.
3. Låt spenaten mjukna i lite olivolja i en panna på medelvärme. Krydda med salt och peppar. Varva potatis, lök, vitlök, philadelphiaost och spenat i pajskalet.
4. Vispa ihop ägg, grädde och chili i en bunke och smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna något och servera med en sallad.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…