Annons

Annons

Potatis- och rödbetspaj med getost


potatispaj

Rustik potatis- och rödbetspaj

● 4 pers ● ca 1 tim

1 dubbel sats pajdeg

Fyllning

600 g kokt potatis
400 g kokta rödbetor
2 stora rödlökar
175 g getost
5 ägg
5 dl grädde
2 dl riven lagrad cheddarost
2 tsk finhackad rosmarin
salt och peppar

Annons

Garnering

1 msk chiliflakes
ca 1 dl kapris
ca 1 dl hackad persilja

1. Gör pajdegen enligt grundreceptet. Kavla ut den tunt och klä en smord mellanstor ugnsplåt. Ställ in i frysen ca 15 minuter.

2. Sätt ugnen på 175°. Skär potatis och rödbetor i mindre bitar ner i pajskalet. Skär löken i klyftor och fördela ovanpå. Skiva getosten över grönsakerna.

3. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Häll äggstanningen över och grädda i ca 35 minuter.

4. Strö chiliflakes, kapris och hackad persilja över. Servera pajen varm eller ljummen, kanske med en sallad och en bit bröd.

 

Grundrecept pajdeg

● 1 sats

Blanda snabbt samman 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 3 msk iskallt vatten till en dag. Använd gärna matberedare. Vira in pajdegen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och placera kylskåpskallt i ca 30 minuter.

Lite magrare pajdeg

● 1 sats

Blanda snabbt samman 50 g smör, 3 dl vetemjöl och 1 dl kesella lätt eller 4 msk iskallt vatten till en dag. Använd gärna matberedare. Vira in pajdegen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och placera kylskåpskallt i ca 30 minuter.

 

Läs mer

Kockens bästa paj-tips!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/