Annons

Annons

Krämig potatis och purjolökssoppa – utan grädde!

God potatis- och purjolökssoppa helt utan grädde. Bäst av allt, du lagar den krämiga rätten på bara 30 minuter!


potatis- och purjolökssoppa utan grädde recept

Visst går det att få till en krämig potatis- och purjolökssoppa utan grädde! Testa vårt enkla recept!

Potatis- och purjolökssoppa utan grädde – recept

Värmande och god potatis- och purjolökssoppa utan grädde! Du lagar den enkelt på en halvtimme enligt vårt recept. Testa och njut av krämighet utan en massa extrakalorier.

4 pers  30 min

6 potatisar, mjölig sort
50 g varmrökt sidfläsk
1 msk smör
2 dl finskuren purjolök
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
2 tunt skurna vitlöksklyftor
1 kvist färsk timjan
salt
malen vitpeppar
ev ½ dl grädde

Garnering
persilja

Ostbröd
4 skivor vitt bröd
1 dl parmesanost

1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisarna. Skär fläsket och potatisarna i små bitar.

2. Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs potatisen, löken och sidfläsket i 2–5 minuter.

3. Tillsätt buljong, vitlök och timjan, koka tills potatisbitarna är mjuka. Passera soppan genom en sil, krydda med salt och peppar. Tillsätt därefter grädden för en rundare smak. Garnera med en kvist persilja.

4.Ostbröd: Strö parmesanost på brödskivorna och grädda dem i ugnen ca 10 minuter. Servera till soppan.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…