Annons

Annons

Portabellopizza med mozzarella

Portabellosvamp blir snabbt och lätt små läckra minipizzor! Variera ingredienserna hur du vill och varför inte servera ihop med varma vitlöksbröd?


portabellopizza2

Portabellopizza

● 4 pers ● ca 30 min

4 portabellosvampar
flingsalt och peppar
1 msk olivolja

Topping

100 g chorizo eller annan smakrik korv
8 cocktailtomater
1 rödlök
200 g mozzarella
1 msk olja till stekning
100 g tärnat bacon
4 tsk torkad oregano

Servering

vitlöksbröd
sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Skär korven i 4–5 mm tjocka skivor.
2. Dela tomaterna och ska-la och skiva löken.

Gilla Allers på Facebook

Skiva mozzarellan.
3. Hetta upp en stekpanna med olja. Rör i korv och bacontärningar och fräs dem knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
4. Lägg svampen uppochner på en bakpappersklädd plåt och fördela korv- och baconfräset jämnt ovanpå. Lägg på tomat, lök, och mozzarella. Strö på oregano. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
5. Lägg upp svampen på serveringsfat eller tallrikar. Krydda med flingsalt och peppar, ringla över olivolja och servera med vitlöksbröd och gärna en fräsch sallad.

Fler goda smårätter

rodbetscarpaccioRödbetscarpaccio med chèvre

matmuffinsutvaldMatmuffins med spenat och fetaost



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...